Oblikovanje nege obraza po meri

Kolikokrat se vam zgodi, da ne najdete ustrezne vrste nege, ki bi zadostila vsem potrebam kože? Velikokrat? Ja, tudi meni se je to dogajalo. Ne srečujemo se le z eno ali dvema težavama, velikokrat se le-te kar vrstijo! So krive hormonske spremembe zaradi zunanjih in tudi notranjih dejavnikov? Je kriv stres? Vse škodljive snovi, ki jih zaužijemo? No, karkoli je že krivo, neizpodbitno dejstvo je, da se srečujemo z zahtevnimi težavami kože, ki potrebujejo celostno rešitev.

Kako je to mogoče?

Si predstavljate, da vam lahko med eno samo nego rešujemo bistveno več težav, kot ste bile vajene do sedaj? Da lahko sami oblikujemo nego in pokrijemo večji spekter nepravilnosti na koži, poleg tega pa nudimo koži še tisto, danes nepogrešljivo zadevo pri vsakem tipu kože – zaviranje staranja.

Kako to izgleda v praksi?

Če imamo navidezno neproblematično kožo, zamašene pore, občasno svetlečo se kožo zaradi prekomernega izločanja sebuma, vendar ob uporabi izdelkov za mastno kožo oz. matiranje kožo zateguje, občutek ni prijeten. Imamo pa tudi precej občutljivo kožo, ki zelo hitro odreagira na neustrezne sestavine v kozmetiki. Glede na to, da se bližamo 40. letu, bi zelo rada uporabljala anti-age kozmetiko, vendar so večinoma vse premastne in pretežke za nas. Hmmm, kaj znano?

Dilema

Koža je v osnovi mastna, vendar z zelo izsušeno povrhnjico. Zelo občutljiva je in potrebuje anti-age učinkovine. Kaj izberemo? Katero stanje bomo reševali? Bomo preprečevali prekomerno izločanje sebuma z izdelki za mastno kožo? Kaj pa, če bodo le-ti še dodatno izsušili povrhnjico? Bo koža zaradi občutljivosti reagirala na navadno preagresivne izdelke za mastno kožo? In kam naj uvrstimo še anti-age izdelke, ki pa so večinoma narejeni na hranilni osnovi in torej neprimerni?

Vam povem rešitev?

Koža je v osnovi mastna, vendar z zelo izsušeno povrhnjico. Zelo občutljiva je in potrebuje anti-age učinkovine. Kaj izberemo? Katero stanje bomo reševali? Bomo preprečevali prekomerno izločanje sebuma z izdelki za mastno kožo? Kaj pa, če bodo le-ti še dodatno izsušili povrhnjico? Bo koža zaradi občutljivosti reagirala na navadno preagresivne izdelke za mastno kožo? In kam naj uvrstimo še anti-age izdelke, ki pa so večinoma narejeni na hranilni osnovi in torej neprimerni?

Po fazi čiščenja kožo v NEGOVALNI FAZI negujemo. Glede na stanje kože izberemo izdelke, ki imajo zelo malo lipidov (do 12%). Ko smo izbrali primerne osnove naših izdelkov za nego, le tem dodajamo aktivne učinkovine, s katerimi ciljamo posamezna stanja kože:

  • GLOBINSKA HIDRATACIJA s pomočjo kolagena in visoko ter nizko molekularne hialuronske kisline,
  • URAVNAVANJE IZLOČANJA SEBUMA s kombinacijo izvlečka žagoliste palme, deteljice in brinovih jagod
  • ZMANJŠANJE PREOBČUTLJIVOSTI KOŽE s pripravkom iz škrlatno rdeče alge in drobnocvetnega vrbovca
  • ANTIOKSIDATIVNA ZAŠČITA KOŽE z arktičnimi in goji jagodami
  • ANTI-AGE DELOVANJE s koktejlom iz aktivnih peptidov, ceramidov in rastlinskih matičnih celic.

Bi dodali še nekaj vitaminov? Pa dajmo, teh ni nikoli preveč 😊

Znanstvena fantastika? Nikakor ne.  Koncept oblikovanja nege po meri nam omogoča, da v izbrane osnovne izdelke vkomponiramo različne aktivne učinkovine in s tem rešujemo več težav hkrati. Kot bi združili več različnih vrst neg v eno samo! Uporabljamo lahko tudi aparaturne tehnike, s katerimi vtiramo aktivne učinkovine v globino kože..

Vi boste nad nego, popolnoma prilagojeno vašemu stanju kože, upravičeno navdušena! Učinek bo viden takoj, težave, ki so vas pestile, pa bodo zbledele. Občutek »nove« kože na obrazu je tisto zadovoljstvo, ki ga imamo vsi radi.

Nasvet za nego doma

Vsekakor redno vsakodnevno čiščenje z nežnim čistilnim gelom brez sulfatov, ki bo kožo učinkovito očistil in jo hkrati vlažil. Vlažilni tonik in pa profesionalni serum za matiranje, da se njena koža ne bo svetila. Pa še eno skrivnost ima ta serum: vsebuje majhen odstotek lipidov, ravno toliko, da kože ne masti, daje pa ji prijeten občutek mehkobe in poskrbi, da ne pride do dehidriranja povrhnjice. Serum je dodatno obogaten z anti-age učinkovinami, ker to pač koža nujno potrebuje! S tem pa smo tudi zadovoljili njeno zahtevno nego doma.

Prednost

Sem omenila, da so vsi izdelki s katerimi oblikujemo nego popolnoma naravni in brez alergenov? Torej brez skrbi, da delamo škodo ali da bo zaradi preobčutljivosti koža premočno reagirala in nas s tem spravila v neroden položaj? Nisem? No, to so vsekakor zelo pomembni dejavniki: da kozmetika NE vsebuje škodljivih SULFATOV, ki kožo izsušijo, da je NARAVNA (CERTIFICIRANA ORGANSKA) in s tem koži bolj prijazna (ne vsebuje škodljivih konzervansov, sintetičnih dodatkov, GSO, mineralnih olj in silikonov), je BREZ ALERGENOV, VEGANSKA, BREZ GLUTENA in NI TESTIRANA NA ŽIVALIH. In kljub temu, da je naravna, zelo PRIJETNO DIŠI. Je lahko še boljše? 😊